Tandlægeskræk

Ca. 50 % af Danmarks befolkning lider af tandlægeskræk i mere el mindre grad. Eller rettere: ”Angst for undersøgelsen el behandlingen” – for det er jo typisk ikke os tandlæger, man er bange for.

Angsten kan blive så stor, at nogle slet ikke kommer til tandlæge… Men har du angst, vil vi gerne hjælpe dig – for tandlægeskræk kan behandles!

Behandling og forebyggelse af tandlægeskræk bygger på et fortroligt samspil mellem dig som patient og os som tandlæger.

Først og fremmest skal du erkende din angst. Det er ikke flovt – der er mange, som har det som dig! Vælg derfor en tandlæge som du har tillid til. Fortæl hvorfor du er bange, og hvad du er bange for. Forstår din tandlæge ikke dine problemer – så find en anden tandlæge!

Lav derefter en aftale om behandlingsforløbet. Det er ikke alt, som nødvendigvis skal laves med det samme. Typisk starter det måske bare med en afklarende samtale. Vi deler gerne behandlingen op i overskuelige etaper.

Hos vores tandlæge i Svendborg forklarer vi dig om behandlingen undervejs – og bestræber os på smertefri behandling – det bør ikke gøre ondt at gå til tandlæge. Der er også mulighed for beroligende medicin før behandling.

Står det rigtig skidt til, kan behandlingen gennemføres mens du sover. I fuld narkose. Vi har regelmæssigt tilbud om behandling i narkose på klinikken.

Vi tager særlig hensyn til dig med tandlægeskræk. Fortæl vores sekretær at du har det sådan, så vil de sørge for at der er tid, ro og særlig fokus på at give dig en god tandlæge oplevelse, samtidig med vi får lagt en plan for netop dig og dit tand problem.

Kontakt os i dag – vi vil gøre vores bedste for at gøre dit besøg så godt som muligt!